Skip to main content

XINK

Exact 20 jaar na het succes van de debuutsingle de Vriendschapsband staan de broederduo’s Meukens en Valkiers opnieuw zij aan zij op het podium als XINK. In de koffer:
de tonnen ervaring die het viertal de afgelopen twee decennia vaak letterlijk onderweg heeft opgedaan in het rijke Belgische muzieklandschap.

In 2003 verdedigden ze België op de eerste editie van het junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen, met een knappe zesde plaats als resultaat. De albums X!NK en Vergif volgden snel en nummers zoals Laat me vrij, De andere kant en Denk aan mij vormen voor heel wat jonge dertigers de soundtrack van hun jeugd. In 2009 gingen Jonas, Niels, Thomas en Philip hun eigen weg om te focussen op andere projecten. Zo verdienden ze zowel live als in de
studio hun sporen bij gerenommeerde Belgische acts.

En nu is er opnieuw XINK. Wat ouder, wat meer hoofdletters en een uitroepteken minder, maar met het vertrouwde geluid van een band die nooit weggeweest lijkt te zijn. De nieuwe single Misschien bevestigt dat: een dromerig, maar snedig staaltje powerpop met de
kenmerkende energie van weleer. Met reeds vier uitverkochte AB’s en de blik op de toekomst gericht bewijst XINK het in 2023 opnieuw: een band gaat nooit stuk.

Booking agent: Robin Tulkens