Skip to main content
Homepage

Tiewai

Tiewai is al jaren een vaste waarde in de Vlaamse rapscene. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het Belgische hiphoplabel Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij zich definitief vestigde in binnen- en buitenland. In 2014 volgde zijn EP ‘Tabula Rasa’ en in de komende jaren was hij te horen op meerdere labelcompilaties.

Het duurde tot 2019 voor hij zich terug volledig solo liet horen met enkele singles. Ondertussen speelde hij de Marquee van Pukkelpop plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’. Op het eind van jaar kreeg debuutplaat ‘Ilawo’ een opvolger: ‘Winterslag Miljonair’, voor het eerst in eigen beheer.

Hoewel Tiewai al jaren bezig was, nam zijn carrière in september 2020 een hoge vlucht met de single 'Minchia wa een tijd', waar hij werd bijgestaan door Zwangere Guy. Ook opvolger 'Mentale Grootverdieners' werd grijsgedraaid op de nationale radio. Eind 2020 kwam dan ook het langverwachte album ‘Stickies & Samples’ uit via Warner Music Benelux. Daarnaast volgde nog een gezamenlijk album ‘RxT’ met Genkenaar Ricca. 

De man leek niet af te stoppen: begin december 2021 kondigde Tiewai al de opvolger van Stickies & Samples aan met de single ‘MIJLPALEN’, bijgestaan door STIKSTOF. Even later volgde de 2e single ‘LIFE’, met hiphoplegende Sticks (NL). In maart 2022 komt uiteindelijk ‘Stickies & Samples II’ uit, opnieuw in eigen beheer. De teller van de beide ‘Stickies & Samples’ platen staat ondertussen op 1,5 miljoen streams. 

Wat zal de Genkenaar nog uit zijn mouw schudden?

Booking agent: Arno de Waard