Skip to main content
Homepage

Puntjudith maakt expressieve Nederlanstalige elektronische popmuziek. Met heavy beats, pulserende bassen en teksten bezingt ze existentiële en persoonlijke thema’s. Ze flirt met grootse, rauwe geluiden en met haar roots in het theater werkt ze graag samen met andere makers uit de film-, fashion- en muziekindustrie. Inspiratie haalt ze uit andere kunstdisciplines en uiteenlopende muzikale invloeden als James Blake, Spinvis, Nina Simone en De Staat. 

“Puntjudith is mijn alterego waar als artiest al mijn interesses in samenkomen en ik al m’n energie in kwijt kan, vanuit m’n diepste verlangen iets te creëren wat groter is dan alleen de individuele ervaring”

Nieuwste EP LAWINES verschijnt najaar 2022. Ze vangt hiermee de tijdsgeest van een generatie van nu in een fles en is een poging het leven in al haar chaos en veelheid te vatten. Puntjudith bevraagt met een nieuw geluid en rake teksten waar we nou zo hard voor aan het rennen zijn met z’n allen? Als de apocalyps komt, rennen we weg, of dansen we verder op drijfzand met ogen dicht? 

 

 De EP is tevens onderdeel van een nieuwe multidisciplinaire film. Ze werkte hiervoor samen met Gouden Kalf winnende regisseur Vincent Tilanus (die eerder voor Cannes Film Festival en Oscar Academy Awards werd genomineerd). Samen met hem en een team van jonge makers mengen ze film, dans, fashion en muziek tot een nieuw geheel. Zo bouwt ze steeds opnieuw een immersieve wereld rondom haar alternatieve indie-pop tracks. 

In 2021 debuteerde puntjudith met de EP Snelweg, dat gaat over de stad en de snelheid waarmee het leven voorbijraast. Ze weet vanaf het eerste moment te imponeren met haar elektronische popmuziek en een sterk visueel verhaal. Eerste singles Lichter, Snelweg en Zomer in Oktober werden goed ontvangen door 3voor12, Kink, 3fm Alternative en bij de zuiderburen in België bij Radio 1 en StuBru. Ze tourde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en speelde onder andere in het voorprogramma van Weval en Aafke Romeijn. 

Booking agent: Jan Smeets