Skip to main content

Guusje

Guusje is het pseudoniem van de singer/songwriter Guus Mulder. De geboren Groninger heeft in 2022 zijn debuutalbum ‘Liedjes over Meisjes’ uitgebracht. Op dit moment is hij bezig met het afmaken van zijn tweede album waarvan ‘Blijf Nog Even Hier’ samen met de Belgische band Bazart, het startschot was. Deze song bereikte meteen de top 10 in de Belgische ultratop charts!

Zijn volgende album komt voort uit een burn-out waar Guus mid 2020 in terecht kwam. Deze periode heeft een grote impact gehad op zijn leven, en is een vruchtbare grond gebleken voor het schrijven van zijn tweede album. De combinatie van eerlijke en scherpe coming-of-age verhalen over (soms grote) thema’s met frisse pop & straightforward melodieën hebben het potentieel om alle leeftijden te raken. Ze grijpen snel de aandacht, nestelen zich aan je vast en blijven verdomd onweerstaanbaar om mee te neuriën. Guusje staat gelijk aan een warme, eigenzinnig en eigentijdse alt-pop sound.

Guusje speelde deze zomer met Bazart mee op mainstages van Pukkelpop, Suikerrock, en Dranouter. Eind 2023 staat Guusje met een eigen show in het Sportpaleis, als special guest bij Bazart. Eerder speelde hij al in de voorprogramma’s van o.a. Racoon en Roxeanne Hazes.

Naast zijn eigen project is Guus een aanvoerder in de nieuwe generatie van Nederlandse songwriters. Zo schreef hij o.a. liedjes voor andere Nederlandse artiesten zoals Maan, Emma Heesters, Roxeanne Hazes, en voor ‘s werelds grootste DJs. Zijn naam staat in de credits van meerdere platina platen en de tracks, zoals 'On
& On' van Alok & Dynoro en ‘Waar Ga je Heen’ van Emma Heesters, zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen keer gestreamd.

Booking agent: Robin Tulkens